Peroni lanceert ultieme Art of Aperitivo styleguide

Het leukste moment van de dag in Italië: de Aperitivo! Samen met vrienden genieten van verfrissende drankjes en heerlijke bites – de perfecte zomerse namiddag. Maar wat gaan we deze zomer precies eten en drinken? En wat trekken we aan tijdens dit Aperitivo moment? Italiaans stijlbier Peroni nodigt toonaangevende Nederlandse style setters uit om hun visie te geven op de Italiaanse Aperitivo. Topchef Jaimie van Heije, cocktailgoeroe Tess Posthumus en trendsetting stylist Thomas Vermeer ontwikkelen een serie gerechtjes, cocktails en outfits die perfect samenkomen in de Peroni Art of Aperitivo styleguide 2019. Deze wordt op 6 juni gelanceerd in Huize Frankendael in Amsterdam. 

Dutch touch 
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want volgens chef Jaimie van Heije krijgt het typisch Italiaanse Aperitivo moment dit jaar een ‘Dutch touch’. Licht verfrissende gerechtjes en knappe bites als tartelette met Hollandse garnaaltjes, een Zeeuwse oester en haring mogen dit jaar niet ontbreken naast de traditionele gedroogde worst of mooi gesneden ham.

Hoptales 
World’s best female bartender en cocktailkenner Tess Posthumus: “We zien dit jaar steeds meer bier-infused cocktails, de zogenaamde Hoptales. Een goede mix van Peroni, een touch of suikersiroop en limoen, een scheutje vodka, gin of jenever en sodawater.” Geen ingewikkelde ingrediënten en shakes; easy does it. Ook NOLO – zonder alcohol of met een laag alcoholpercentage – is deze zomer in swing. Cocktails worden geschonken in een mooi traditioneel glas.

Knallend en kleurrijk 
Een kleurrijke Aperitivo zomer, dat voorspelt topstylist Thomas Vermeer. Van knallend mango- geel, soft rabarber-roze tot fris appel-groen. “Zie je Aperitivo-outfit als een recept waarin je verschillende kleuren op een ‘smaakvolle’ manier met elkaar combineert”, aldus Vermeer. Voor mannen geldt: boxy en oversized overhemden, het liefst met Cubaans kraagje voor een echte holiday vibe. Voor vrouwen zijn de silhouetten ruim, royaal en gelaagd. Goede accessoires – oorbellen, haarbanden, haarclips en grote zonnebrillen met ‘monster shields’ – zijn belangrijker dan ooit. Zie het als de garnering op je zomerse cocktail! En vergeet deze zomer ook de traditionele flipflops niet, de opvolger van de badslipper van vorig jaar en erg geschikt voor dat laid back Aperitivo gevoel.

Maak kans op kaarten 
Benieuwd naar de style voor deze zomer? De Peroni Art of Aperitivo Styleguide wordt op 6 juni gelanceerd in Huize Frankendael in Amsterdam. De avond is natuurlijk niet compleet zonder de beste Italodisco van cult-label Bordello a Parigi voor die typisch Italiaanse Aperitivo sfeer.

Je maakt kans om deze lancering bij te wonen.
Ga voor reserveringen snel naar peroni.nl/artofaperitivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *